Vælg en side

Boliginvestering kan på mange måder være en langt mere sikker måde at tjene penge og have en passiv indkomst end så meget andet. Først og fremmest er du nærmest sikker på at have et fast afkast i form af leje, så længe du selvfølgelig har en lejer. Derudover er der også betragteligt mindre spekulation involveret, end når man for eksempel investerer i aktier. 

Kender man en smule mere til spillet, og har man mere is i maven end de fleste, kan man selvfølgelig også prøve at satse på boliger i områder, man tror vil vækste. Det kan dog ende med at gå helt galt, og noget af det tiltrækkende ved at investere i boliger er jo netop, at det er forholdsvist overkommelig, forståeligt og sikkert for selv nybegyndere. Den slags sikre områder, såsom studiebyer, er dog så småt ved at svinde hen. 

Der er dog steder, såsom Spanien, og i særdeleshed den sydlige del af Spanien, der oplever større og større interesse hos investorerne. Det kan der være flere grunde til.

1.Billigere boliger

Selvom det kan være lidt sværere at sætte sig ind i et fremmed marked og finde ud af, hvilke områder er dem med det sikreste afkast, er man i tilfældet med Sydspanien nemlig mere eller mindre sikke på at få en god handel som Dansker. 

Det kan der være flere grunde til, men en af de overvejende er naturligvis, at den danske økonomi går betragteligt bedre end den Sydeuropæiske for tiden. Det afspejler sig i boligpriser såvel som lønninger, og betyder i sidste ende, at du kan få langt flere og bedre kvadratmeter for pengene i Sydspanien, end du ville kunne i Danmark.

2.En eftertragtet feriedestination

Som nævnt ovenfor betyder billige mursten dog ikke det store, hvis ikke man kan være nogenlunde sikker på sit afkast i form af leje. I den sammenhæng er Sydspanien dog også et godt område, fordi det er en eftertragtet feriedestination næsten året rundt. 

Det vil altså sige, at du kan være næsten sikker på at afsætte boligen til ivrige turister, der ofte gerne er villige til at betale en smule mere. Det er trods alt ferie. Ydermere er der også en betragteligt længere sæson for den slags i Sydspanien, fordi vejret også er godt uden for sommeren.

3.Områder for alle

Det er dog værd at bemærke, at Sydspanien ikke bare er en feriedestination. Det er et stort område med mange forskellige typer bygninger. Det er dog i den grad også en fordel for dig som investor. Det betyder nemlig bare, at der er noget for enhver. Kig f.eks. på lejligheder i hyggelige Torremolinos, eller i den lokale hovedstad Malaga.

4.Rart at have for sig selv

Den sidste fordel ved at være den heldige ejer af en lækker feriebolig i Sydspanien er naturligvis, at man selv har førsteret til den. Det skal man ikke nødvendigvis benytte sig af alt for tit, for så får man ikke sit afkast. Der er dog utvivlsomt en værdi i at eje sådan en bolig, som man ikke nødvendigvis får ved at have en lejlighed i en Dansk studieby.