Vælg en side

Dette indhold er sponsoreret 

Leder du efter bolig? Har du gjort dig en masse overvejelser omkring, hvilken type bolig du er på jagt efter? Er du miljøbevidst, og er du klar over hvilke besparelser du kan lave, hvis du vælger et lavenergihus? Du vil her få et overblik over, hvorfor lavenergihuse er den nye trend, og hvilke besparelse det kan føre til. 

Hvad er et lavenergihus?

Et lavenergihus er et hus, som bruger mindre energi end et standardhus. Det bliver isoleret med en tykkere isolering i forhold til et standardhus, og udover det er der blandt andet også energiruder i, som skaber minimalt varmetab. Det passer til dig, der gerne vil passe på miljøet samt spare nogle penge på energiforbruget. Der er forskellige typer lavenergihuse, så du finder med garanti ét, der passer til dit behov. Omkostningerne ved at bygge et lavenergihus er dog højere end ved bygningen af et standardhus, men dette vil blive tjent hjem igen meget hurtigt. 

Besparelser af dit elforbrug

Er du på udkig efter en ny bolig, og har du overvejet et lavenergihus, hvis nej hvorfor ikke? Et lavenergihus har fokus på brug af vedvarende energi og energibesparende løsninger. Dette vil sige, at ved opførelsen af et lavenergihus, vil du kunne spare en masse penge hver måned. Hvis du derudover også er miljøbevidst, så er et lavenergihus lige noget for dig. Elpriserne stiger og det samme gør omkostningerne til tilslutningspliger til naturgas eller fjernevarme. Dette vil sige, at lavenergihusets høje anlægsomkostninger hurtigt vil have tjent sig selv hjem i de sparede energiudgifter.

Klimavenlige fordele samt besparelser

Fordelene ved lavenergihuse opvejer de ekstraudgifter, der er ved opførelsen af sådan et hus. Varmeudgifterne er lave, du hjælper miljøet, da dit CO2 udslip bliver mindre, og der er mindre tilførsel af energi, hvilket vil sige, at tilslutningspligter til enten naturgas eller fjernvarme bortfalder. Herudover bliver der et sundere indeklima, da luftudskiftningen bliver klaret af ventilationssystemet. Dette betyder også, at du ikke selv behøver at lufte ud. 

Gør følgende inden du påbegynder opførelsen af et lavenergihus

Lav en masse research, så du på forhånd ved hvilke udfordringer, en entreprenør kan stå overfor, når de skal bygge et lavenergihus. Besøg andre forskellige lavenergihuse. Der er opført flere prøvehuse, så tjek om der er et i jeres område. Besøg og snak med flere forskellige entreprenører omkring dine forhåbninger og ønsker til dit lavenergihus. Du kan med fordel også besøge byggemesser for, at indsamle så meget viden du kan omkring et lavenergihus. Det kan også være, at du dermed møder flere i samme situation som dig.