Hvis man som bosiddende i København eller tilflytter ønsker at købe en bolig, så kan det være en meget besværlig affære. Udbuddet matcher ikke efterspørgslen, og der er derfor kæmpe rift om lejlighederne i alle bydele.
Men hvis du er på udkig efter en lejlighed, hvad kan du så gøre for at fremskynde købsprocessen?
Lokationen er afgørende
Først og fremmest er det vigtigt at du selv udforsker markedet, finder ud af hvad dine behov er og hvilket budget du har at arbejde med.
Der findes et utal af boligsider, som du kan starte med at gennemse. Find derfor ud af hvilken størrelse lejlighed du ønsker, hvilke kriterier du har for lejlighedens stand og eventuelt hvor du foretrækker at bo geografisk.
Der er stor forskel i prisen om du vil bo på Nørrebro eller i Brønshøj, så gør op med dig selv, hvad dine behov er.
Selvom du måske længe har boet på Nørrebro eller Vesterbro, og du elsker den vibrerende atmosfære i de populære bydele, så skal du også forvente at prisen følger populariteten. Men er lokaliteten din primære drivkraft for et køb, så husk at tage de kritiske briller på og ikke lade dig forføre af de attraktive bydele, når du skal igang med købsprocessen.
Hjælp til dit boligkøb
Når du har foretaget forarbejdet, og har gjort dig nogle tanker om dine ønsker og behov, så kommer den trættende søgeperiode. Bruger du boligsider, så er det ikke atypisk at drømmeboligen bliver snuppet for næsen af dig, inden du overhovedet har kontaktet sælgeren.
Det kan i søgeperioden være en fordel at få hjælp fra en kompetent ejendomsmægler. Er det det populære postnummer 2200 som du ønsker at finde en bolig i, så kunne det f.eks. være Nybolig Nørrebro du rådførte dig med.
Hvis du har været så heldig at indgå en aftale med sælger om at købe den helt rigtige bolig, og nu står med en snørklet købskontrakt, så kan ejendomsmægleren også her være behjælpelig.
Få styr på dit budget
Inden du overhovedet kaster dig ud i både søgen og køb, så er dit rådighedsbeløb selvfølgelig afgørende for den videre proces.
Mange har oplevet at de måske er lidt ivrige, og derfor siger ja til en bolig eller opsøger sælger, uden at de i virkelighed har økonomiske ressourcer til købet.
Indgå derfor en god og sund dialog med din bank. Find ud af hvad din og eventuelt din partners indkomst kan bære. Boliglånet skal selvfølgelig matche din indtægt, og det skal også kunne tåle uventede dyk i økonomien.
Hvis du er i tvivl om dit budget, udgifter og lån, så kan en ejendomsmægler også her hjælpe dig med at få styr på din boligfinansiering.
En kompetent og erfaren mægler ved at det kan være svært at gennemskue renter, låneplan og afdrag, og de hjælper dig derfor med at få den helt rigtige og professionelle rådgivning.
Så vær ikke mange for at søge hjælp, for som køber er der mange ting at holde styr på, og du kan nemt overse vigtige detaljer i købsprocessen.
Seneste kommentarer