Vælg en side

Når man har besluttet sig for at ville sælge sin bolig, er der rigtig mange ting, man kan gøre for at gøre den salgsklar. 

I en tid hvor boligprogrammerne nærmest står i kø på tv, er der heldigvis ikke langt til inspirationen, og det synes nok logisk for de fleste, at det giver et løft, hvis 20 mennesker bruger 2-3 dage på at rydde op i haven, male hele huset indvendigt og udvendigt og finde på en håndfuld kreative nye løsninger for at gøre en bolig salgsbar. 

I den virkelige verden må de fleste dog nok erkende, at det kan være svært at komme i mål med ovenstående i en presset hverdag, hvor de fleste også har et hav af andre ting, der skal ordnes og passes, og hele familien og alle vennerne måske heller ikke lige har mulighed for at smide, hvad de har i hænderne. 

Hvis dette er et mere passende billede på din situation, så er du nok blandt dem, der gerne vil fokusere på de ting, der skaber de bedste muligheder for at fremme et salg.  

Det er her, belysning kommer ind i billedet. 

Fokusér på førstehåndsindtrykket

Generelt kan man sige, at som i alle salgssituationer, er køberens førstehåndsindtryk det, du gerne vil imponere. Man har meget kort tid til at fange interessen, før køberen i sit baghoved beslutter sig for, om dette kunne være noget eller ej. 

Alt efter om du sælger din bolig i sommerhalvåret eller vinterhalvåret, er der en forskellige ting, du kan gøre for at skabe et godt førstehåndsindtryk. Om sommeren kan en nymalet facade og en nyslået græsplæne være lige dét, der skal til, men i vinterhalvåret kommer mange boliger nemt til at se lidt trætte og kedelige ud. 

Noget af det aller stærkeste, du kan gøre i vinterhalvåret er derfor at sørge for, at belysningen i boligen spiller, når potentielle købere kommer og kigger. 

Hvad skal man vælge?

Der findes et hav af belysningsmuligheder i markedet i dag. Derfor er det med at vælge de ting, der giver mest værdi. 

Her er indbygningsspots et helt oplagt. Disse er de senere år blevet uhyre populære, og man kan nærmest ikke se et nybygget hus, hvor indbygningsspots ikke er brugt som hovedbelysning i rummene. Har du derfor et ældre hus, kan du give det et langt mere moderne look, ved at sætte indbygningsspots op. Brug dem både indenfor i loftet og udendørs hvis boligen har udhæng. Så kan du tænde dem, hvis køberne kommer, efter der er blevet mørkt. 

Priserne for et indbygningsspot er heldigvis i dag meget lave, hvis man køber dem rette sted. Se f.eks. det store udvalg hos Danske PlusLED: https://www.plusled.dk/spotlights/indbygningsspot.html. Hos PlusLED anbefaler man at købe sine indbygningsspots med LED, der er fremtidens belysning med lavt elforbrug og lang levetid. Køb dem med høj farvegengivelse (mindst Ra80) og vælg typisk den varme 2700 kelvin indendørs og lidt koldere 3000 kelvin udendørs. Så får du et flot resultat.

Ud over indbygningsspots kan det være en god idé at supplere med nogle LED havelamper, der kan lyse eventuelle træer eller gavlen op i haven. Eller nedgravningsspots i siden af indkørslen eller havestien. Indenfor er også LED-strips et flot og prisbilligt alternativ, der kan bruges rundt i kanten på lofter, under skabe, trappen eller møbler, og være med til at give en mere spændende belysning i boligen. 

Start med at gå en tur rundt både indenfor og udenfor og udvælg dig nogle strategiske steder, hvor det kan give det største løft og bedste førstehåndsindtryk.

God fornøjelse og godt salg!